четвъртък, 26 ноември 2009 г.

На риболов за патриоти


Това, което ще напиша няма да се хареса на много хора, но не ми пука. Това си е мое мнение и позиция, която съм готов да отстоявам в разумен спор.
Писна ми от тази псевдоистерия около въпросния паметник на загиналия турски войн. Искам им се на хората, правят си го в двора.
Искам им се ама какво?
Точно това, което се случва. Християнското, патриотичното и т.н., на което не слагам кавички от уважение към думите, да се събуди и да отприщи масова антимюсюлманска кампания. Въдицата е хвърлена, шараните са лапнали.
Разумния подход към тази провокация би бил мълчанието. Обвинят ни, нас християните, че сме нетолерантни.
Ами мълчете си по дяволите, и изкарайте тях с тяхното паметниче такива.
Сега те са приковали вниманието върху себе си.
Дори във Facebook има кампания против този паметник. Ама моля ви се.
Да, всеки има право на мнение относно това дали е правилно да се строи такъв мемориал.
Моето също е отрицателно. Но мълчаливо отрицателно.
Братята Юзерови не знаят, за кого точно е паметника, но го правят. Това ако не е подмолно и изкуствено насаждане на вражда , какво е.
Дайте да си говорим за по – сериозни неща като например : до колко килограма трябва да бъде раницата на един първокласник, за да не му увреди гръбначния стълб.
Или тротоарите в София паркинги ли са или място за пешеходци.
Или…

2 коментара:

  1. Подкрепям! Особено когато липсва всякаква последователност в поведението на медии и власти. Само преди година беше разрушен паметник на Тодор Александров, издигнат от Драги Каров в частния му двор във Велес, Македония (виж тук: http://www.vmro-bg.org/boris_yachev/htm/events/5-03-2008-6.htm). У нас имаше достатъчно гневни реакции. Виждаме, че днес тези, които бяха възмутени от обявяването за незаконен и събарянето на "български" паметник в Македония, аплодират събарянето на "турския" паметник в Славяново. Може като фурнаджийски лопати да променяме мнението си, ама някак си не е редно.

    ОтговорИзтриване
  2. ако паметникът е върху частен имот чий го дърви държавата да определя какъв е и за какво е? ако искам и паметник на марсианския войн ще си сложа у нас.

    ОтговорИзтриване