четвъртък, 19 ноември 2009 г.

Кастинг за тиква

Дъщеря ми е спечелила ролята на тиква в есенното представление на детската градина. След люта битка и суров подбор се оказала най – артистичната. Браво на детето.
Разбрах го днес, точно докато четях за работата на любимото ми Народно събрание. Денят започнал със скандал. Защо обаче е по – интересното? В залата имало повече хора от регистрираните. С много труд си вдигнах долната челюст от пода и продължих да чета в недоумение. Депутатите от ГЕРБ лъжат. Повече са в залата.
Доколкото си спомням в предишния Парламент се оплакваха от точно обратното. Нямаше хора. Сега имало повече.
Ми работи им се на депутатите, дори не се регистрират, такъв хъс има да дадат всичко от себе за Родината.
Какъв е проблема на тези от Коалиция за България?
Онзи ден когато се приемаше „малката пица” си мълчаха като...
Вчера се караха защо са си мълчали, а днес за кюфтета.
Народното събрание се превърнало на „ ... квартална кръчма...” и веднага се сещам за рефрена на Ивана „ ... и поръчвай...”.
На „ ...едно кафене, на скандал в градски транспорт!”. Ми, дори Евгени Минчев е забравил градския транспорт, нищо че е бил част от системата, камо ли въпросната госпожа, на която возенето в трамвай й е смътен детски спомен.
А, хората искат да не си губят времето и да работят. Що трябва да се броят поименно.
Но Скандалът, продължава да се вихри и дори председателя на НС, констатира факта. Има повече хора в залата. Но няма да се преброяваме.
Странни неща стават. Уж имаме много работа, ама дайте се поскараме малко, така е по – интересно, времето минава по – бързо и няма да слушаме някаква скука.
Това НС е някакси странноразлично. Говори се.
Само това.
От едната страна моноспектакъл на премиера. От другата нестроен хор, който си бърка времето на репликите и се оправдава със суфльора.
Мислех си, че през юли избираме Парламент.
То се оказа кастинг за пиеса.
Каква, вие преценете.


Снимка Lifestyle.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар