сряда, 21 октомври 2009 г.

И каза Бог


Шампионът в тежка категория Николай Валуев пишел любовни поеми. Потресаващо, но факт. Чакам с нетърпение стихосбирката му.
Другата поезия, която е актуална в безвремието, но в една отдалечена галактика, наречена България, са ръчно изписаните надписи в заведенията за обществено хранене.
„ Тук кормим очен харашо”, „ По пижами не сервираме”, „ Шкембе оле – един и пеесе”, „ Кепчук с мярка”, са само част от това творчество. Чудя се само няма ли да се появи някой нов народопсихолог, който да си напише дисертацията върху тях и да ги издаде. С малка печалба разбира се. Вярвам, че е въпрос на време.
И неусетно полета на мисълта ме води от капанчетата и малките магазинчета към най – високите етажи на нашето общество.
Премиерът на републиката нареди да се напише една страничка закон с високи санкции. По повод поредното отвличане. С оглед харизмата и аурата му, смятам, че куп юристи са се юрнали да изпълняват повелята. Може дори да напишат вариант в стихове. Или вариант народно творчество. Ами, ако той не е доволен от текста?
Предполагам, само предполагам, че ще седне, ще запретне ръкави, ще викне на помощ поета Валуев, и двамата ще напишат закон и спортно – технически мерки за борба с групите за отвличания. В стил народнотворческа поезия.
Хем, ще имаме закон и ще сме спокойни.
Хем, ще има ново направление в литературата.И накрая, една свободна интерпретация на думите на един скромен строител на съвременна България – Атанас Буров: Българинът издържа на глад, на мизерия, на студ,на болести, но не издържа на власт и пари, а може би и на литература.
Снимка ТопСпорт

1 коментар:

  1. В "Пътеводител на галактическия стопаджия" вогоните изтезаваха хората като им четяха поезията си. Така като гледам тая снимка, може би поезията на тоя човек ще помогне в борбата с отвличанията. Аз бих се предала поне. Но може пък да е нежна душа, знае ли се.

    ОтговорИзтриване