четвъртък, 29 октомври 2009 г.

Балкански вампири / отворено писмо до Стивън Кинг //


Скъпи ми господин Кинг
„Американски вампир” се нарича новия Ви комикс. Главния герой в него е меко казано банален и опита да му се придаде способност да черпи енергия от слънцето е несполучлив.
Явно, мистър Кинг, съвсем Ви е ударила кризата, и финансовата, и на вдъхновението щом се заемате с нещо толкова евтино. И на всичкото отгоре идеята не е Ваша.
Затова аз ви каня на гости в България. Да почерпите малко вдъхновение от нашата действителност.
Тук вампирството е начин на живот. Водят се войни между отделните кланове достатъчни за няколко романа от по 1000 страници. Размахват се секретни доклади, кой е повече вампир от другия. Главното Разузнавателно Вампирство е пред закриване. Един от бившите висши кръвопийци, наречен Вечния червен, обвини нашия Ван Хелсинг в пристрастеност към котараци.
Беловласия, лидер на ултракръвосмучещото звено „ Патриотичен еритроцит” пък обяви на всеослушание сексуалността на Червения водач.
Слънчевата енергия ще стане основен източник. Германците ни отрязаха, явно ги е страх от кръвопускане и няма да строя АЕЦ.
Но това не е всичко.
Представителния ни вампир за света, Гоцеглавия ловец, сe захапа с колегата си от съседна Македония, по повод националистическото изказване на последния.
Ловеца направил строга забележка на колегата си.
Само да се чуди човек, къде беше тази му нравственост, когато изнасяше кръв за Русия.
Всичките тези, за които споменах са само малка част от цялостната картина.
И интересното е, че нито сребро, нито светена вода, нито ясенови колове, нито слънчева светлина помагат. Напротив имат афинитет и към горите, и към среброто, и към водите, особено, ако са морски. А от слънцето придобиват приятен загар.
Заповядайте на гости господин Кинг и съм убеден, че до края на 2010 година, ще сътворите шедьовър.
Как ще го кръстите...Вие си решете.
С уважение А.К.

Снимка Botevgrad.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар