сряда, 7 октомври 2009 г.

Welcome to the jungle / картинки от съвременна България /


Горди собственици на 1328 години история, ние българите продължаваме да живеем в носталгични полуистини за славно минало, и широко прокламирани заблуди за светло бъдеще. Едно, може би най – същественото, обаче ни отбягва – сега. Днес. Реалността, в която живеем, а тя никак не е приятна. Ще ви дам няколко примера.
Вчера на едно кръстовище в столицата, един мъж кла друг с мачете заради принципен спор върху Закона за движение по пътищата.
Онзи ден във Варна, едно 16 годишно момче преби до смърт свой съученик.
51 % от 16 годишните не могат да четат, а държавата си мълчи.
В столицата КАТ са само статистици. Отчитат броя на произшествията. А по улиците се вихрят всякакви – с мачетета, с телефони, блондинки, с брадви, с пистолети, побойници, измекяри, провинциалисти, футболисти, всички с обща характеристика – джип или S – класа.
В Пловдив кмета забранява на някакъв човек на изкуството да стъпва в града. Ама бил направил нещо, дето обидило националната ни гордост. Ами тогава да не пускаме в България никой от Брюксел, защото те в прав текст ни казаха, че сме най – корумпираната държава. А това си е обида. Един сакрален бивш министър заведе дело за подобни обвинения.
Разпродава се Морската градина във Варна, заплашват се хора. От полицията нямат версия.
Бившия премиер не ще да подаде оставка. След разгромна загуба.
И най – накрая 15% акциз върху алкохола – за масов спорт, здрав народ. И „пиянството на един народ” остава в историята, с която толкова се гордеем.
Журналисти се уговарят с компрометирани политици за въпроси след предаването. Ами тогава да си завършат интервюто с „ И предпоследен въпрос...Последния като излезем от ефир.”
Примери колкото щете – така се живее в интересни времена.
Само дето това не е благословия, а е проклятие.
Ежедневно оцеляване в джунглата наречена България.
Ха сега, гордейте се със славно минало.
Лично аз, бих се гордял с такова настояще.

Няма коментари:

Публикуване на коментар