понеделник, 26 октомври 2009 г.

Страх от тъмното

Новата мода, наречена „ Пътна руска рулетка” е завладяла София. С две думи – група малоумници залагат суми между 5 000 и 10 000 лева. Целта е да се мине на червено със 120 и нагоре км/ч. Без да се удари друга кола или пешеходец.

Не съм чул това да се дискутира от нашите медии. Но пък за целта съществува „Дейли телеграф”, който отделя не малко място на проблема.

А има пет души загинали и неизвестен брой ранени. От лятото досега.

Ясно е, че държавата не предприема нищо по въпроса. Тази лудост се вихри вече почти четири месеца. И щом едни британци алармират за проблема и знаят почти точния брой на участниците, то би следвало КАТ поне да се чували за това.

Може би в някоя медия може да се е появило съобщение за тази игра. Не съм достатъчно информиран.

Обаче според мен с този проблем трябва да започва всяка новинарска емисия, на всяка що – годе уважаваща себе си телевизия.

Защото това е вид тероризъм.

Група идиоти целенасочено подлагат на риск моя живот...и твоя, и на всички решили да замръкнат в София, и не дай си боже да се прибират по малките часове. С кола или без.

Твърде вероятно е тук да са намесени и доста пари. Не изключвам възможността, дори да се дават пари на полицаи.

И се питам как ли си лягат въпросните хора участващи в тези състезания.

Най – вероятно на няколко магистралки и с чиста съвест.

А ние другите...

Със страх от тъмното.

Снимка Dir.bg

3 коментара:

  1. Изглежда си проспал деня, в който го пуснаха това във всички медии, даже шефът накара ЧР-то да пуснат специално писмо до всички да са много внимателни по улиците.

    ОтговорИзтриване
  2. Приемам, че съм го проспал, но с колко хора ли се е случило да го проспят и защо не се взимат мерки. Това ми е пойнта на публикацията.

    ОтговорИзтриване
  3. Мартин Карабовски преди седмица/две говори за това, във връзка с някакъв Ром утрепал и ранил 5 човека в различни катастрофи

    ОтговорИзтриване