неделя, 9 август 2009 г.

Юношеството на един льохман или пулсиращи ноти


Чаках това предаване всяка седмица. Всеки петък заставах до WEF – а и слушах музика. Вярвах, плачех, кълнях се, раждах се и умирах. И така цялато това време наречено от някои teen, а за мен от 13 до 18 годишната ми възраст. Дoри си купих плочите на предаването и грамофон с две огромни колони. Бях спестил от ученическите си закуски и едно море. Плочите вече са толкова надраскани, че всяка дума и всяка нота се повтарят по няколко пъти. Но това е моето teen или от 13 до 18. Аз си го обичам. Навява ми спомени – за първото влюбване, за малките ми ученически неволи, за победите и пораженията ми. Стария грамофон и две изтъркани плочи. И WEF – а разбира се. Най – добрият ми приятел в петък вечер. От 1983 – та до 1988 – ма. Програма „ Хоризонт” , „ Пулсиращи ноти” с водещ Тома Спространов.
Вчера разбрах, че той е бил сътрудник на ДС.
Нещо ми умря.
Едно ченге ми е пускало МУЗИКАТА?!
Едно ченге, на което са му казвали каво да пуска, е осмисляло моите петък вечер?!
Едно ченге ми е говорило за свободната музика?!
ТОМА, сбъркано ти е името...
Трябва да се казваш Юда.

4 коментара:

  1. Кофти, наистина... Обаче след този пост окончателно се убедих в едно нещо: ей, няма такива мръсници като българите, мамка му... Всеки, независимо от положение, професия или убеждения, е готов, какво готов - дава мило и драго, да се подмаже на властта, да натопи или да прецака някой, само и само да има някакъв келепир.. (каква хубава българска дума - "келепир" :) И не, че навремето ДС е била толкова голяма или пък е работила нещо... Ние, гадовете българи, на опашка сме висяли там, ако може да доносничим, да се подмазваме, да се "уредим" някак си, да имаме някаква власт за да направим мръсно на съседа... Пфу, райска държавица сме за всеки тоталитарен режим.. и не случайно половината ни съществуване е прекатано в робство.. И май наистина не заслужаваме друго!Егати, мръсния народ, нещастен - 8 милиона хора и всичките доносници на ДС...

    ОтговорИзтриване
  2. @автора: и какво ти пука, че некво ченге ти е пускало музиката? съдейки по умилението, с което си спомняш всичко това, не разбирам какъв по-точно е проблема... сътрудничел - сътрудничел, тва с какво по-точно ти променя готините преживявания??

    @джони: оффф....

    ОтговорИзтриване
  3. Разбирам Ви. И за мен беше много разочароващо и гадно. Ние вярвахме в него, нали?

    ОтговорИзтриване