вторник, 14 юни 2011 г.

Who the fuck is Елена Кодинова

Тази фраза не е моя, сменил съм само името. На едно интервю питат Ози Озбърн, какво мисли за Джъстийн Бийбър. Отговорът е:

Who the fuck is justin bieber ?”

Въпросната госпожа, която говори за симпатичните аматьори, за това как те се купуват за кафета и бира от политически лица, как те са АМАТЬОРИ, повторено е няколко пъти, дали ли си дава сметка за размера на бедствието.

Всички блогъри, които познавам, лично или виртуално, са изключително грамотни, информирани и мислещи хора.

Аз съм блогър средна ръка.

Професията ми е съвсем различна от тази на писаното слово.

Но пък имам мнение.

И си го отстоявам.

Това е моето лично пространство е мрежата.

И на моите приятели.

Може би страхът от нарастващото влияние на блоговете, което измества медиите и ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ, притеснява госпожата.

И в крайна сметка: Who the fuck is Елена Кодинова

Отделих и много внимание.

Което не заслужава.

И аз съм един тъпак.

16 коментара:

  1. PP
    И Валентин Михалев е я награбил каката:
    http://tuaregbg.wordpress.com/2011/06/14/%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82-vs-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D1%80%D0%B8/

    ОтговорИзтриване
  2. Пък аз съм блогър осма ръка.Докато стигне Нейното слово до мен и блогърите от моето равнище вероятно ще трябва да дишам спокойно. Обаче това" трябва" пък вкарва едно лееко притеснение в мен. А трябва ли?!

    :)

    ОтговорИзтриване
  3. Докторе, та самият Webcafe е блог... Голеееееема излагация. Или не! Много добър маркетингов ход. Елементарно, та дрънка...

    Ами, ако блогърите спретнат една гугъл-бомба?.. :)

    ОтговорИзтриване
  4. читавата грамотна аудитория е твърде малка, та явно се води борба и за нея..

    ОтговорИзтриване
  5. Ами да, аматьори сме и нищо аматьорско не ни е чуждо. Айде, една аматьорска майна за Елена Кодинова по този случай и от мен!

    ОтговорИзтриване
  6. Аз съм пишман-блогър и се боря за звание аматьор :DD
    На някой да му трябва поръчкова статия?

    ОтговорИзтриване
  7. Преди около година пуснах реклами в блога си през AdSense на Google. Та това ми е и единствената заработка покрай "блогването" : 11,76 евро за 12 месеца рекламна дейност и над 100 000 прочита (хората ги мързи да цъкат върху рекламите, та камо ли да свирнат по кафенце с бисквитка)... Ако карам така, след още 6 години, когато се съберат над 70 евро, ще ми ги изплатят чрез чек или по банков път, за да се почерпя както подобава. Тогава смятам да дръпна един хвалебствен пост за Google и да кажа на всички да гласуват за него :-))) Засега обаче - и за разлика от маститите журналисти - правя политическа и социална пропаганда само по съвест, по гражданско убеждение и за лично удоволствие.

    ОтговорИзтриване
  8. Сандо, при мен ситуацията отиде в друго измерение, вече в Болницата ми викат блогъра, а не доктора:))

    ОтговорИзтриване
  9. Като гледам как са се засилили да ме четат , скоро няма да ме купят , няма

    ОтговорИзтриване
  10. пиши какво лекуваш, може много пациенти да те намерят оттук

    ОтговорИзтриване
  11. Бе на кого му пука от ревнивата журналистка? Или поне не би трябвало. :)

    Блогърите сме частни лица, с лично мнение, а не обществени гъзове с определена "медийна политика", както много от колегите й. :)

    ОтговорИзтриване
  12. П.П. А помните ли залпа по форумите на Борислав Зюмбюлев в "24 часа", от 2007-а? То не е от сега, xaxxx. :))

    http://marfieta.files.wordpress.com/2007/07/447498_orig.jpg

    ОтговорИзтриване
  13. Мда, защото единствената причина някой да е критичен, е защото не получава облагите.
    Хайде вземете се насериозно.
    Вече питах: има ли значение дали критиката е от блогър, от журналист, от читател? Според мен при положение, че много блогъри се изявяват като трибуни на свободното слово, то има резон и да се очаква стандартът им да е на ниво. ;)

    Аз харесвам Кодинова, защото преди време беше хранила и безумните "журналисти", които пишат "дописки" и просто забиват цялата идея за журналистика в земята. Какво значение има, че е журналист? Има ли реални примери, които можем да посочим като основание за критиката й? Има. Има ли хора, които пишат добре и за тях това не се отнася. По принцип има ли полза да има критичност към дадено движение, за да не се изроди? Ами... има.
    За мен поне.

    Аз не се обидих от статията, просто си отбелязах - да проверявам по-често източниците си, да бъда по-внимателна към фактите, да съм наясно, че със сигурност има хора, които са прекарали доста време в усвояване на умението да манипулират околните в своя полза.

    И това е ;)

    ОтговорИзтриване
  14. Като не знаете коя е Кодинова, пуснете си Google, игноранти. Изкарва повече резултати от вас всичките, взети заедно.

    ОтговорИзтриване
  15. Каквото казва Енея. Това, че не ви харесва написаното от Кодинова, не означава, че трябва да убиете вестоносеца. Да, не е права в частта за възможността за проследяване на информация. За другото обаче има доста резон. И ако проверите какво е писала досега, няма начин да не ви стане ясно, че е твърде далеч от слугинската журналистика, обслужваща Боцката.

    Но наистина, какво точно излезе от публикацията в "Бивол"? Някой някога се е канел да вербува Боцката, защото се е движел в съмнителна компания, но най-накрая не го е вербувал. И какво си казват хората? Казват си, че следователно Любимият Вожд™ явно не се е движел с престъпници, а и да го бяха цанили, щеше да започне да работи под прикритие, за да хване Лошите, като в някой второразреден екшън сериал.

    ОтговорИзтриване