Сериозно, ще Ви предложа една изпитана моя рецепта за пилешки гърди, на която дори и онзи мошеник Жак Пепен завидя и позеленя.
Пиле с чесън.
Необходими продукти за едно семейство, в което ядат и не се шегуват:
4 броя пилешки гърди / около килограм /
7 скилидки чесън
Един буркан домати
Половин килограм гъби.
Пресен босилек
Бяло вино
Черен пипер
Зехтин
Магданоз
Приготвяне:
В голям тиган с незалепващо покритие се слага зехтина и ситно нарязаните 4 скилидки чесън, след около минута се добавя босилека / на вкус, аз го обожавам и слагам много /, изчакваме още минута и добавяме бялото вино / на око /. Изчакваме, докато ни замирише на Средиземно море и добавяме пилешките гърди, нарязани на едри кубчета и гъбите нарязани на филийки с пънчетата.
Когато вече са почти готови, ги изсипваме в йена да си починат малко.
В същия тиган добавяме смлените домати, отново босилек и останалия чесън. Поръсваме с черния пипер. Когато доматеното чудо заври, добавяме пилето и гъбите и варим още 5 минути.
Сервира се поръсено с магданоз.
Приятен апетит.
Досега не съм комбинирала гъби с домати. Изглежда съм чакала тази рецепта :) Ще я направя. Поздрави!
ОтговорИзтриване