четвъртък, 17 декември 2009 г.

Фокуси, магии и дневникът на девственицата


„Мило дневниче, много ми липсваше, докато тренирах, но сега имам време за теб. Трябва да ти съобщя една ГОЛЯМА НОВИНА. СТАНАХ МАМА! Как ли? Ами, както си бях в залата и вдигах 115 от лежанка, и ме присви корема и... родих. Не знам какво е, но го кръстих Ерик Хосе. Как е станало да забременея не знам, не се сещам, пък и не съм усетила. То, бебето засега е добре, но е мъничко, едва един килограм и малко. Идва лекаря, ще ти пиша пак.”
Така би изглеждал дневникът на чилийската щангистка Елизабет Поблете, родила онзи ден в зала в Сао Паоло. Тя е на 22 години. Била в шести месец.
Абсурдно нали, 22 /двадесет и две/ годишна жена да не знае, че е бременна. И на всичкото отгоре да си тренира и то активно.
Но е факт.
Добре, че закриха нашата федерация по вдигане на тежести, можеше някоя да роди, я на световно, я на европейско или да стане генералната атракция на олимпийски игри.
И после ми се разказват истории за допинг контрол, допинг ченгета и тям подобни глупости.
Тази девойка е нямала мензис, поне половин година и някой и е казвал, че това е нормално, защото си пие витамините. Предполага се, че през живота си е имала поне един, за да може да зачене все пак.
Цялата тази история обаче ми напомня един стар виц за фокусника, на които му объркали инвентара и вместо цветя извадил помощничката си за косата от шапката.
Това е магията на сътворението и единомислието, която ни се пробутва непрекъснато по всякакви средства за масов спорт, разбирайте медии.
Нямате менструация, защото сега държавата си пие витамините, тъй като има тежко наследство предишните треньори.
Заложените в организма хормони обаче, и да кажем няколкото порции белтък и нуклеинови киселини не е ясно как ще съчетаят и до какъв резултат ще доведат след известно време.
Недоносено бебе със сигурност.
А, както се знае едно недоносче винаги е рисков модел.
И единомислието в случая вреди.
Да не се окажем в разкрачено положение с прорязваща глава, докато вдигаме 115 от лег.

Няма коментари:

Публикуване на коментар