сряда, 16 декември 2009 г.

Молба, не, позив за референдум


Както е тръгнало, така и ще стане. Мое мнение, но има една прослойка на обществото, още не разкрита от Волен и компания, която на своя глава пише официални документи на чужд език и си позволява да говори неразбираемо на хората. Лекарите с техния латински. Не ви ли се е случвало, някоя бяла престилка, тук министър Дянков много точно ги определи тези, да ви замае главата с неразбираеми термини, да ви се прави на много важен със знанията си и вие да си тръгнете с чувството, че нещо не е наред, ама не съвсем.
Новините на турски не са чак такава болка за умиране. Няма и един процент да ги гледат, пък и са зле направени.
За сметка на това на всеки се е случвало да попадне на лекар, говорещ латински, издаващ ви документ на латински, който вие полуразбирате, ако говорите западен език, естествено.
Тези са страшните.
И опасните. На всичкото отгоре на мантиите им, които поразително приличат на тези на рицарите дето ги описва Дан Браун, има и червен кръст. Според този учен това е белег таен орден.
И езика им, дето си го говорят само те.
За това е необходим референдум – да се премахне латинския от медицината, белите престилки да бъдат изгорени публично, по възможност на 13 – ти, петък.
Официалните им униформи да станат онова жълто, което се появява след позив за дефекация.
Да им се забрани да говорят, мислят и пишат на латински.
Всичко да бъде на български.
Да се подслушват разговорите им, ама задължително, да не би някой да се изпусне.
Ето това е позива ми за референдум.
Много ми беше зор да го споделя.

Снимка e-vestnik.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар