събота, 2 май 2009 г.

ЗАЩОТО СМЕ СВИНЕВЪДИ Всеки кооператор свиня, всеки комунист две ! /Лозунг на свинеферма по социалистическо време/

На спешно заседание на Департамента по мидицина, фискултура и изици се взеха следните мерки за борба със свинския грип:

  1. Закриване на всички свинеферми, в които прасетата дишат във врата на хората.
  2. Думата кочина да се употребява вече за инфекциозно отделение, пълно с болни от свински грип.
  3. Лекарството Тамифлу да се продава без рецепта в аптеките, ЗАЩОТО Е ЕДИНСТВЕНО ОРЪДИЕ ЗА БОРБА С ПРАСЕТАТА И ТЕХНИТЕ ВИРУСИ.
  4.   Разрешаваме  лекарството Тамифлу да не се изписва и казва по всякакви медии с неговото генерично название OSELTAMIVIR, А САМО С ТЪРГОВСКОТО. ВСЕ ПАК И ФИРМАТА ПРОИЗВОДИТЕЛ СА ХОРА. ФИНАНСОВА КРИЗА Е, КАКВО ТОЛКОВА, АКО И ПОМОГНЕМ.Пък после може и да се сетят за нас.
  5. Всички прасета, контактни с други, имащи братовчеди в засегнати страни да се депортират в района на бъдещата АЕЦ „ Белене „ , така и така са склонни към мутации.
  6. Столична община да обяви алтернативен план за борба и кризисен щаб. Все пак нищо, че нямаме случай на грип. За всеки случай. И да сключи договор с ФИРМА, все едно каква. Вълчи грип все още няма.
  7. Да се уведоми Москва. Кремъл демек.
  8. Горките прасета те не знаят какво им се готви. Луканки, шунки и др. малотрайни.
  9. Смятаме, че отпуснатите 4 / четири / милиона лева от правителството са крайно недостатъчни. Ние като неправителствена организация, която е близо до масите и комуникира тясно с преносителите на инфекцията, предлагаме да се делегират права на министъра на здравеопазването да използва буферите в държавния бюджет за преодоляване на кризата с прасетата. Икономическата криза може да почака до след изборите.
  10. Краен срок : юни – юли тази година.

 

Заседанието продължи над четири часа при закрити врати. Две ромски жени ни предложиха здравец. Отказахме учтиво.        

1 коментар:

  1. Моля, моля...свинската криза, както телешката и птичата такива си има добрата страна. В кебапчийницата в махалата, наречена "Европа" онзи ден си купих бонфиле от тази животинка за 10.50 лв. Домус като слънце, както го наричат комшиите. Спомням си птичата истерия, при която, органите се надпреварваха да обясняват как всеки курник е щателно обезопасен и са взети всички мерки. Тогава доста пътувах из Отечеството и нито видях затворена кокошка, още по малко служебно лице, което да казва на баба Гица, прибери тази птица :)

    ОтговорИзтриване