вторник, 29 септември 2009 г.

Блатото на безмозъчното откровение


Вчера един, самоназначил се за поддръжник на каузата „Образцов вход”, ми наводни апартамента. Човека решил, че стълбите имат нужда от миене, взел маркуча и две, три големи кофи и започнал да мие, от последния етаж надолу. Приливната вълна се настани в коридора и две от стаите като урагана „Катрина”. Да, има такива хора, лишени от поглед към следващите пет минути, последствията от тях.
Разлиствайки сутрешните спортни и информационни сайтове се натъкнах на няколко заглавия, които ми напомниха за снощния ми воден инцидент. Например това в „Дневник” – „ Министерствата искат смело от бюджет 2010”. Ама нали сме в криза, или нещо бъркам. Сумата е 4 милиарда повече от тази година.
„ Информационна Агенция Фокус” в рубриката „Скандал на деня” поставя въпроса „ Радикален ислям?”. Това е по повод сезирането на ДАНС за партията „ Мюсюлман – демократичен съюз.” Кой и как говори за това? Прилича ми малко на соцтвърденията за нападение от страна на Турция, с които ни плашеха в казармата.
Единствени Иван Костов и премиера, запазиха някаква дистанция и споделиха, че ще могат да се изказват само след проверка на въпросната партия.
Александър Томов продължава да се вихри навсякъде. Безкритичен и нагъл.
ПФК „ Левски” си урежда срещи с феновете на чешмички, да се разберат, как и кой...
Чудя се на привържениците , от кого искат нещо. От Гонзо, подарил на Цеци поредното кабрио, или от Топчо, или от Бижутера... хора, на които самокритиката е толкова чужда, колкото топката, която ритат.
От всичко казано и цитирано до тук стигам до извода, че безкритичността и чувството за собствена правота са масово явление и заболяване, в нашата мила Родина. Явно въпрос на манталитет.
Ярък пример - моя строително активен съсед. Обаче като излееш 200 литра вода на последния етаж, първия неминуемо е наводнен.
И едно „ Извинявай, какво толкова”, няма да помогне на надутия паркет и мокрия, поотлепен мокет.
Явно другите, малкото, тези, които осмислят следващите пет и повече минути, или са някъде далеч, или са се самоограничили до степен „изолирано общество”.
Картинката не е никак розова. Даже, не много как. Като надут паркет и леко отлепен мокет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар