петък, 25 септември 2009 г.

Фокус – мокус препаратус


Волен Сидеров :
„ Ако има факти за нарушения при гласуването в Турция, би трябвало изборите да се касират.”
Цитирам Информационна Агенция Фокус.
Тодор Батков:
„ Аз съм Иванушка Глупака.”
Изказване пред репортер на Канал 3.
Александър Томов:
„ Двата милиона дълг на ЦСКА са от 2001 година.”
Публикувано в Sport1.bg.
Това са емблематичните изказвания на седмицата според мен.
Фокусника Сидеров, иска касиране на изборите? Този, който се закле във вечна вярност на Бойко Борисов иска анулиране на безапелационната победа на ГЕРБ. Или аз не съм разбрал нещо, или фокуса нещо не е читав. Но определено грабва вниманието. Може би защото асистентката е гола, а магът е по бели гащи и не знае за какво говори?
Магьосника Батков, носителя на орден „Стара планина”, адвоката на Майкъл Чорни, са го прекарали така, че да се самоопредели, като култовия герой от руските приказки? Моля ви, много е важно да бъдем сериозни. Случката стана достояние на всички, 90 % от говорещите българи го обсъждат, всеки си има мнение. Тук магията нещо издиша, може би защото огледалото нарочно е поставено така, че да се види как шиповете се изкривяват и не нараняват асистента, който е СНУКС.
Вълшебника Томов... Всичко е казано за него. Ама всичко, всичко. Той обаче притежава една магия, която никой няма в България. Може да се материализира от нищото и веднага публиката се обръща към него. И го слуша. И той сладкодумно й говори небивалици. Лошото е, че сам им вярва. Не ползва асистенти.
Да, всичко казано досега щеше да е прекрасно, ако беше наушким и се играеше пред, да кажем 1000 човека.
Но тези хора са сериозни, освен може би последния, и ни правят евтини фокуси.
А какво ли има зад завесите всъщност?

Няма коментари:

Публикуване на коментар