петък, 29 януари 2010 г.

Аз съм малка икебана, кой ще каже, че съм не


Вали сняг, ще спре по някое време. Вали и забава по света и у нас.
Започвам с интересното назначение на Путко Манафи в екипа на Христо Стоичков. И си представям следната картинка.
Мач. Много завързан. Спорна ситуация. Съдията отсъжда в полза на противниковия отбор. Ицо скача от пейката и изревава:
- Да ти е.. п.....а майчина!
Дотичва услужлив човечец и му казва:
- Кажи шефе.
- Ти пък какво искаш – се обръща към него Камата.
- Ами, викаш ме...- объркано.
- Абе, я си е... п....а майчина!
- Кажи шефе.
И така до безкрай. Или поне до края на мача. Люн ор уин. Ху керс. Холидейс ин.
Потресаващата новина за изключването на Красьо Черничкия от ВУЗ, ме покруси и изненада. Може ли такова добро момче, толкова популярно, толкова контактно, толкова услужливо да бъде подложено на такъв геноцид. И то в Свищов. Човека бил по средата на докторантурата си на тема „Съдебната система – утопии и реално финансиране на физически лица. Подзаглавие – щатни и нещатни длъжности.” И изведнъж сякаш от небето – изключен. Предполагам, че Краси, както галено го нарича приятелката му, ще заведе съдебен иск за морални щети.
Лошото обаче не идва само. И Магда е със спрени студентски права за неопределено време. А е пълна отличничка на книга. Малко не се е явила на повечето изпити, ама на другите няма по – малко от шест. И после ще ми разправят, че фолк – звездите били тъпи. След като стана ясно, че няма шанс да продължи обучението си тази година, Магда се зае с новия си проект – „Изключена”. Очаквайте го началото на юли с няколко горещи летни хита.
В Гуантанамо излиза малък вестник. На страницата на обявите четем следната:
„Българското правителство търси морален талибан, възраст до 40 години, ръст 176 см, синеок, може и плешив, семеен. Достойно поведение, без вредни навици. ПК 101010101 WC.”
Министър Цветанов допълни:
„Семейният живот е допълнителен механизъм, с който се доказва, че затворникът се придържа към семейните ценности, а това е предпоставка за интегрирането му в демократично общество като нашето.”
Тая история с талибана малко ми прилича на легендите за благородните проститутки и милосърдните касапи, ама нейсе. Важното е, че е избран и в скоро време може дори да участва в Биг Брадър 4. Като консултант разбира се.
Тази седмица логото на най – посещавания сайт за клюки bg.vip.com, беше – „От учене не се умира, но трябва ли да се рискува.” Ами друг девиз до Андреа и Николета Лозанова би бил нелеп. И все пак...Откровеното проповядване на неграмотност не е гот. Това е един вид детска порнография. А, не всички знаем, че 53 / петдесет и три / процента от децата до 15 години в България са неграмотни. Остава ни утехата, че ще зяпат картинките на каките и няма да прочетат гореспоменатата крилата фраза.
Страхотна седмица, страхотна забава, малко през сълзи, ама важното е купона да върви.
Все пак „От икебана дървесата ги боли”.
До сетен дъх.


Снимка: http://pogledni.com/grupi/izkustvo-ikebana

Няма коментари:

Публикуване на коментар