сряда, 14 октомври 2009 г.

Колите. Началото на битката


Трафика в София е писнал на всички. Оплакваме се от задръстванията, от некадърните шофьори, от наглостта на мутрите, русите им придружителки в живота и нищо конкретно не правим. Псуваме, кротко чакащи в огромната колона от коли. Някои водачи на моторни превозни средства от женски пол, дори използват забавянето да си дооправят грима. Чудя се, кога ли някой предприемчив стилист /щях за малко да напиша фризьор и да си навлека гнева на цялата гилдия/ ще започне да предлага като услуга боядисване и сешоар, студено къдрене и подстригване в автомобил по време на задръстване.
За тъжната статистика от 1200 души загинали по пътищата е безсмислено да се пише и говори. Тя няма да се промени. Поне докато 20 годишни пияни и дрогирани пикльовци с Мерцедесите купени от бащите им, карат из улиците и по магистралите. И Максим Ставински и Ивайло Дражев на свобода разбира се.
Не сме готови за предизвикателството да се справим с този проблем.
„ Здравей Пандора, боговете ти пращат дар, нооо има и уловка.”
Ние може да не сме, но едно нещо, с което се сблъскваме всеки ден е готово за битка.
Кофите за боклук на фирма „Титан” поощрени от вятъра, поведоха първата атака срещу трафика и нарушителите на правилника за движение по пътищата.
Вчера към 8,30 сутринта А.П. от София, карайки своя Мерцедес CLS в Студентски град, ненадейно бил обграден от няколко кофи за боклук и едва не извършил ПТП. А човечеца не карал с превишена скорост, само с 90 км/час. И отстрани, и отпред му налетели поетите от вятъра кофи за смет на фирмата „Титан”. Как може, тези кофи са опасни за движението, дивял се човека.
Ми да, опасни са за хора, които карат с 90 км/час при ограничение 60 км/час на въпросното място.
Аз мисля, че е време да спрем да псуваме и да се направи нещо. И да не се вдигат безпомощно рамене.
Толкова плюехме и протестирахме за тоя боклук.
А той взе, че се разбунтува и почна да спира нарушителите.
Оказа се, че дори и отпадъците имат решение.
Ние хората си псуваме. И боклука, и колите.
Все едно те са ни виновни.
Снимка Kiro.bg / блог на Кирил Христов /

Няма коментари:

Публикуване на коментар