петък, 21 януари 2011 г.

Днес няма да пиша, ще готвя


Сериозно, ще Ви предложа една изпитана моя рецепта за пилешки гърди, на която дори и онзи мошеник Жак Пепен завидя и позеленя.

Пиле с чесън.

Необходими продукти за едно семейство, в което ядат и не се шегуват:

4 броя пилешки гърди / около килограм /

7 скилидки чесън

Един буркан домати

Половин килограм гъби.

Пресен босилек

Бяло вино

Черен пипер

Зехтин

Магданоз

Приготвяне:

В голям тиган с незалепващо покритие се слага зехтина и ситно нарязаните 4 скилидки чесън, след около минута се добавя босилека / на вкус, аз го обожавам и слагам много /, изчакваме още минута и добавяме бялото вино / на око /. Изчакваме, докато ни замирише на Средиземно море и добавяме пилешките гърди, нарязани на едри кубчета и гъбите нарязани на филийки с пънчетата.

Когато вече са почти готови, ги изсипваме в йена да си починат малко.

В същия тиган добавяме смлените домати, отново босилек и останалия чесън. Поръсваме с черния пипер. Когато доматеното чудо заври, добавяме пилето и гъбите и варим още 5 минути.

Сервира се поръсено с магданоз.

Приятен апетит.

1 коментар:

  1. Досега не съм комбинирала гъби с домати. Изглежда съм чакала тази рецепта :) Ще я направя. Поздрави!

    ОтговорИзтриване