четвъртък, 12 ноември 2009 г.

Ваксина срещу грип, да бе – бира и пържоли!


Мечо Пух и Прасчо тръгнали да обират банка. Маскирали се, влезли в банката и Мечо изревал:
- Парите на масите това е обир!
- Ма, ви сте без оръжие – присмяла се охраната.
- Прасчо кихни – изкомандвал Мечо Пух.

Смях се до сълзи на този виц. Останах без дъх обаче от една анкета на Информационна Агенция Фокус. Питането е как ще се предпазите от грип. Изброени са няколко стандартни процедури за профилактика и една нестандартна. Гласували са, да кажем, около 1400 души. Моят потрес и смях се предизвика от това, че нестандартната процедура води с убедителните 34%, а най – високия рейтинг от стандартните е едва 27%.
Защо тоя ни занимава с това се питате и какво е тази мистериозна нестандартна профилактика?
Веднага отговарям 34% се предпазват от грип с алкохол и добра храна. Ваксини, витамини, маски, изолация – хи, хи – бира и пържоли. Така мислят хората, а е казано: „Глас народен глас Божи”.
Такава ни е психологията. Камъни да падат от небето важна е „ракийката и салатката”. Може да ни удрят по главата или носа и гърлото в случая, ние сме си предпазени. Това дето го говорят докторите... а бе да си го говорят.
Според всякакви проучвания обаче, българите не се хранят добре. И какво остана. Да удавим вирусите в ракия, бира, водка или там кой, каквото пие... Само че, за тях е характерна бързата мутация и нищо чудно да се селекционира нов щам устойчив дори и на алкохол. И съвсем ще се оголим откъм здраве. Но пък ще имаме принос към световната общност на вирусите. Те ще са доволни и устойчиви, а ние горди.
А президента, вместо да се бори с сложни думи като импийчмънт , ще получи медала Почетен Доктор по медицина на четвърта ловна вирусна дружинка.
Зловещо нали?

Няма коментари:

Публикуване на коментар