tag:blogger.com,1999:blog-666356617920187131.post286819160507295285..comments2022-11-05T05:43:32.546-07:00Comments on Блогът на д-р Колевски: ГМОмутацията на гладните врабчетаАлександър Колевскиhttp://www.blogger.com/profile/14189525456515569991noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-666356617920187131.post-80161707988376351142010-02-04T21:21:29.143-08:002010-02-04T21:21:29.143-08:00Към arch(minus)..пък и домакина и всички. Ето,тук ...Към arch(minus)..пък и домакина и всички. Ето,тук намерих нещо за домата:<br />http://e-vestnik.bg/4451<br />И може би не съм правилно разбран.Не разбирам ЗАЩО изобщо трябва да се бъзикат генно културите. Или по-точно ...има само един начин да го разбера и той страшно не ми харесва - Някой,по точно някои искат да направят много пари за малко време.<br />Както и с триковете с ранно бране и пр..<br />И си имам някакъв отговор- че системата на "непогрешимия" пазар - е вече неудачна и трябва да се търси алтернатива.<br />Но това е друга тема.<br />А този материал ,за любимите ми домати е доста интересен.Прегледайте го,като имате време.<br />До нови виртуални срещи :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10894269959324105286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-666356617920187131.post-78627177303539973032010-02-04T11:44:18.003-08:002010-02-04T11:44:18.003-08:00Не, репликата не беше конкретно за Вас, но тя илюс...Не, репликата не беше конкретно за Вас, но тя илюстрира как ГМО са навлезли отдавна във всекидневието ни. За гадните домати не са виновни ГМО. Подобни домати се отглеждат върху органични отпадъци (например от консервната индустрия), после се късат зелени и до продажбата си се съхраняват в перфектните условия (влажност, температура, светлина), които им позволят да се позачервят, без да загният. Всеки честен селски домат, минал тая процедура, ще има вкус на талаш. Проблемът със съвременните хранителни продукти е много комплексен. Истеричната дискусия за ГМО е само върхът на айсберга и служи единствено на хората, които искат да яхнат стихията и да я канализират в полза на собствените си интереси. А такива има и в двата лагера.arch(minus)https://www.blogger.com/profile/13198920757208156303noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-666356617920187131.post-15704227543414792742010-02-04T11:04:04.531-08:002010-02-04T11:04:04.531-08:00Не.Яжте си вие помелото и ароматните рози, аз си и...Не.Яжте си вие помелото и ароматните рози, аз си искам хубавия, сочен, ароматен домат ,а не тоя боклук...И пак никой не ми отговаря от КАКЪВ зор трябва да модифицираме,...домата примерно:)))<br />А за дядо Коледа вярвам, защото е абсурдно :)<br />И за щъркела вярвам :)<br />Впрочем,предпочитам и ония, по-дребни ,по-стипцави ябълки пред тия, напомпаните едри и лъскави и безвкусни...А като искам сладичко- предпочитам чист хубав мед, без глюкоза, от "захаросания",който да стопля на водна баня...<br />И съм от село. Но не ям доматите с колчетата :)))<br />------------<br />Не разбрах репликата ви към мен ли беше, но нищо...Днес писах малко в блога си и наваксвам по чуждите.<br />Лека вечер и спорен утрешен ден! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10894269959324105286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-666356617920187131.post-63451552827268385262010-02-04T09:59:05.405-08:002010-02-04T09:59:05.405-08:00Вие ядете ли помело? Ако ядете, само да ви светна,...Вие ядете ли помело? Ако ядете, само да ви светна, че това помело не е онова помело, което от векове се яде в Азия. Онова помело е горчиво и кисело, съдържа ред витамини, но почти не става за ядене. Това помело, което се предлага на българския пазар, е генно модифицирано. Нарича се "медно" помело, защото е сладичко. Съдържа гени на грейфрут и на разни други работи, които не запомних, докато четох статията. Скоро да сте били в "Мистър Бриколаж"? Имат прекрасни и много устойчиви сортове рози.. Вярвате, че са получени чрез селекция? А в дядо Коледа вярвате ли?arch(minus)https://www.blogger.com/profile/13198920757208156303noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-666356617920187131.post-36818551252527670202010-02-04T08:25:21.408-08:002010-02-04T08:25:21.408-08:00Тук чувството за хумор е по-живо, но аз пак не раз...Тук чувството за хумор е по-живо, но аз пак не разбрах ЗАЩО изобщо са нужни тези ГМО?!<br />Според мен дори трябва да се прекръстят на ГМБ(боклуци), тъй,като дори и да приемем (с големи резерви) ,че са безопасни, то със сигурност са безвскусни ,дори отвратителни...И примерът с любимият ми домат, който наскоро прочетох в статия на един агроном професор е плод(това го знаех) от семейство ягодови(това бе ново за мен) и поради това трябва да е такъв, какъвто го помня, (не зная кой набор сте) мек ,сладкокисел, ароматен, а не това НЕЩО ,което масово се предлага-красиво на вид , ТРАЙНО ,кухо твъдо,хрущящо и с вкус на картон.<br />И съм сигурен, че тия михлюзи ,които поръчват и плащат на многознайковците да измислят, а на цяла армия медии и нещатни клакьори да хвалят и защитават тези ГМО(Б),си купуват на високи цени храни от специализирани магазини за НОРМАЛНИ такива :)))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10894269959324105286noreply@blogger.com